Belysningen gör hela rummet

Med mindre ljusdetaljer lyfts ett helt rum, i mörker och dålig belysning kommer rummet ofta inte upp till den standarden som den egentligen förtjänar. Det är anledningen till att de flesta mäklare använder tända ljus som ett knep för att få hemmet att attrahera kunderna mera.

När vi inreder så tänker vi ofta på de stora sakerna i hemmet; soffan, matbordet, hyllorna och så vidare. Det kan dock argumenteras att det är i all fördel för hemmet som man satsar mer på belysningen och ljuset i hemmet. Det kan handla om värmeljus, ljusstakar, lampor och liknande, en ljuskälla helt enkelt.

Viktigt att tänka på vid val av lampa

äldre lampskärmDet är inte så bara när man skall köpa lampor till hemmet. Det finns en uppsjö av olika sorter, former och färger. Det kan kännas viktigt att man får en känsla av sammanhang även när man inreder med lampor och skall få in belysningen. Ett kök kan exempelvis ha en snygg futuristisk lampa som lyser upp bra om resten av rummet har samma känsla och utseende. Är det däremot ett litet mer vintage rum så kan det vara svårt att få det att se bra ut. Istället handlar det om att matcha stilen och ofta färgen. Med en mer modern look kan man ta ut svängarna mer med en kökslampa i exempelvis rött.

För den där snygga vintage looken så finns det idag gott om lampsorter som passar. Golvlampor med kurviga former och stora skärmar. Brodyr på lampskärmen är även det populärt för de som söker en lite mer äldre inredning. Dessutom finns det en rad olika designerlampor hos lavanille.com för den som söker en mer modern inredning. All från Foscarini till Gubi, den ena levererar en lyxig belysning medan den andre en mer framtida look med nya spännande linjer och former.