En swimming pool är inte bara en bassäng

Man kan lätt tro att en pool bara är en bassäng fylld med vatten som man kan bada och simma i, men så är det inte riktigt. En pool består av ganska många delar och för att hålla ihop en pool krävs det ganska mycket arbete och mycket plats för dessa saker. Därför gäller det att tänka över en eller två gånger innan man bygger en swimming pool.

Grunden till en pool

När man bygger en swimming pool ska man först bestämma sig för hur stor den ska vara och var man ska bygga den någonstans. Exempelvis kan man både bygga inne och ute, även om ute är mer vanligt på tomter. Det viktiga när man gräver grunden är att poolen står på en stabil grund. Dessutom är det viktigt att grundplattan blir lagom stor så att man inte får en för liten pool. Till grunden ska sedan tillkomma en betongplatta. När plattan är klar kan man börja bygga upp poolväggarna och börja montera upp avloppsrör för bassängen innan man kan lägga på de inre lagren som sedan blir poolinredningen (lampor, golv etc.) Läs mer om poolbygge på www.poolstore.se

Vad behöver man då för produkter till sin swimming pool? Ja i grunden kommer man behöva ha ett slags värmesystem som värmer upp vattnet per automatik. Om man inte har det kommer poolen bara värmas upp med hjälp av solen, vilket gör att vattnet kommer hålla oregelbunden värme men också att det kan bli iskallt vatten. Sedan kommer man behöva ha ett vattenreningssystem, eftersom smuts, grus, löv etc. kan hamna i ens pool vilket helt enkelt måste bort. Till detta krävs också ett pumpsystem som kontrollerar vattenkvalitén, liksom att man behöver ha plats för ett slags avlopp (för att inte få in det smutsiga vattnet i poolen igen). Detta är så klart ganska avancerade produkter som också tar mycket plats. Men bor man i en villa kan man alltid dra dessa till källaren. Vad mer behöver man?

  • Bra poolbelysning.
  • Minst en stege (att gå ned i vattnet) och/eller en inbyggd trappa i själva poolen.
  • En mätutrustning för att se över kostnaderna med poolen.
  • Vissa klorprodukter för att rena poolen.
  • Poolleksaker som cyklop, snorkel, madrass och vattenspel.