Häftigt med en hemmapool

När man var liten tyckte man säkert det var häftigt att ha en liten uppblåsbar pool hemma eller på landet som man kunde bada i. Egentligen perfekt stor och lika lagom för att man skulle få sig ett riktigt dopp. Men tiderna förändras och den poolen försvann. Istället blir det dags att se sig om för att kanske bygga en pool med riktig utrustning som stege, trampolin och lampor. En pool som fler än bara barn kan bada i vore bra. Vad är då bra att tänka på när man bygger en pool?

  • Se till att man har tillräckligt med plats för poolen.
  • Se till att skaffa sig kunskaper om poolbygge.
  • Se över att ta in en entreprenad för poolbygget.
  • Göra upp en bra plan för bygget och poolens framtid.

Att ha en fet pool i trädgården är inte bara snyggt, det är trevligt också. En pool kan man ha mycket nytta med såsom att simma i men också att låta barn, vänner, släkt och arbetskollegor ha att njuta av varma sommardagar eller varför inte anordna en fest vid poolen? Det finns mycket man kan göra när man har en pool på tomten.

Viktigt att ha med sig

Det man ska veta är att en normalstor pool tar mycket plats, ganska mycket plats för den delen. Dessutom kan man bara använda poolen vissa månader per år och ska man värma upp poolen krävs också ett värmeaggregat för det. Därför ska man tänka över en eller flera gånger innan man väljer att bygga sig en pool, eftersom det blir både ytminskningar och en stor kostnad. Förvisso behöver man inte bygga poolen utomhus, utan man kan bygga den inomhus också. Detta gör att man kan använda poolen året om, liksom att kostnaderna för att värma upp behöver inte bli så pass stora som utomhus. Det enda man behöver då är att hitta en ledig yta i eventuellt en källare, eller att man bygger en stuga på tomten och har poolen där. Fantasin kan vara stor, men kanske inte så stor som på ett vanligt badhus. Däremot kan man hämta mycket inspiration därifrån.