Inred med hjälp av designers

Inredning av hus och hem är något som allt fler börjat intressera sig för. Det finns en mängd olika stilar när det gäller detta. En del tycker om den orientaliska stilen, med färgglada lyktor och persiska mattor, medan andra föredrar den stil som brukar kallas ”shabby chic”, med äldre möbler, gärna loppisfyndade, i ljusa färger. En annan stil som också är väldigt vanlig här i Skandinavien är den minimalistiska stilen, med mycket vitt, enkla, raka linjer och designmöbler. En möbeldesigner som är väldigt känd är dansken Arne Jacobsen.

En modern dansk

Arne Jacobsen, som föddes år 1902 i Köpenhamn, Danmark, har designat alltifrån stolarna ”Ägget” och ”Myran” till soffor och golvlampor. När hotellet ”SAS Royal Hotel” skulle byggas i Köpenhamn år 1957 var det Arne som fick designa och rita allt – från byggnaden till möblerna. Det var till detta hotell han skapade fåtöljerna ”Svanen” och ”Ägget”, men också en AJ golvlampa som skulle stå bredvid dessa fåtöljer som en såväl snygg som funktionell läslampa. Jacobsens design uppskattas av mängder av människor världen över. Det är som bloggerskan Maria Soxbo uttrycker det:

 

Moderna klassiker i all ära, men få slår väl Arne Jacobsens stolfamilj med Sjuan, Myran, Grand Prix med flera när det gäller hög försäljning i kombination med tidlös dragningskraft.”