Matrummet i fokus

För familjer och vänner är de stunderna man har tillsammans som räknas. De upplyftande stunderna, där det ena samtalsämnet avlöser det andra. Utan att man märker det har timmarna plötsligt gått och man har hunnit prata om det mesta mellan himmel och jord.

Skratten som gör livet fint

De fina samtalen som också präglas av skratten.  De ändlösa skratten, som gör att allt i hela kroppen och sinnet känns lite lättare. Det som gör att man nere i magen känner att man faktiskt tycker om varandra. Riktig vänskap behöver egentligen inga yttre förutsättningar och ställer inga krav. Umgänget är vad som räknas, inte att man ger varandra presenter eller bjuder på lyxiga middagar.

Skapa platsen med en egen matsal

Även fast sann vänskap inte ställer några krav, kan det kännas bra att ha den plats som krävs. Att kunna ha så pass mycket plats i hemmet att alla kan samlas ibland för att äta tillsammans och kunna koppla av är fint. Har man ytan, kan inredningen vara det som avgör. Med matrummet i fokus får man många chanser till att umgås med sina vänner. Grundläggande saker att fundera på är sådana som att:

  • fina matbord finns i en mängd olika utföranden och går att anpassa till den stil man har. Bord som går att dra ut till större storlek gör att många får plats när det behövs utan att matbordet tar så mycket plats i vardagen.
  • har man inte utrymme till att ha alla stolar framme när man inte har gäster, är stapelbara pallar eller fällstolar ett bra alternativ.
  • matbordet behöver inte vara den enda platsen där man samlas. Det går naturligtvis lika bra att samlas vid soffan som i köket.

Utnyttja matsalen så mycket som möjligt

Även om man har plats för en riktig matsal hemma kan det kännas tråkigt att ha ett helt rum som man bara utnyttjar vid de få tillfällen då man har många gäster. För dem som vill använda matrummet mer än någon gång ibland finns det smarta lösningar. Gör matsalen till en samlingsplats även för familjen genom att ha ett bord som inte är alltför känsligt utan istället tål att man också tillbringar lite tid där på vardagarna. I en matsal kan man också sy eller måla, såväl som att äta middag.

Sugen på att låta middagarna med de givande samtalen ta en större plats framöver? Inspireras av dem som lyckats och hitta en väg till det egna drömhemmet.