Säkerheten i små rum

Att inreda ett hem är ett sant för många. Speciellt om kreativiteten finns där. Ett kreativt sinne för inredning och sådant som färg och färg gör nämligen att budgeten för inredningen spelar mindre roll. Man behöver inte ha ett bankkonto fyllt med pengar, redo att spenderas på textilier och möbler, för att lyckas med sin inredning. Det går nämligen lika bra att få ett lyckat och personligt resultat på små medel.

Oavsett hur man väljer att inreda, finns det en faktor som alltid är viktig. Såväl i små rum som i de stora. Denna faktor är säkerheten. Säkerheten ingår sällan i inredningen men handlar om saker som:

Sällan ett fokus i inredningen

I verkligheten är det dock sällan som fokus på säkerheten blir speciellt stort. Det är ovanligt att detta är en tanke som följer med i varje steg när man inreder eller flyttar in i en ny bostad. Man tänker förhoppningsvis på att ha en eller flera brandvarnare och eventuellt en brandsläckare, men där brukar det sluta. I de flesta hem så räcker detta. En brandvarnare är en bra livsförsäkring. Precis som det är viktigt med brandsläckare. Anledningen till varför man inte drar aspekten med säkerheten längre, är dels för att man sällan är med om olyckor själv och därför inte bryr sig om att vara förutseende. Det handlar många gånger också om att man tycker att säkerhetsprodukterna inte är snygga och att de förstör inredningen. Idag finns det som tur är en rad produkter av som är designade. Alla brandsläckare är inte längre röda. Det finns såväl designade med mönster som diskret vita. Detsamma gäller för brandvarnare.

Säkerheten kan också vara anpassad till en viss situation. Ska man åka bil med småbarn ser man till att ha bilbarnstolar. Ska man resa med husdjur ser man till att ha säkra burar som kommer att uppfylla sitt syfte under hela resan.

Ändrat fokus med småbarn

Det är inte ovanligt att man som vuxen ser helt annorlunda på sitt hem och det att inreda, när man har fått barn och blivit förälder. Den mysiga öppna spisen är nu en hotande dödsmaskin. Den förut så vita och perfekt anpassade soffan, förvandlas till det mest opraktiska som man någonsin har ägt. Varje skarp kant, vasst hörna och trappsteg blir ett kritiskt moment som måste stå under ständig bevakning. Helt plötsligt blir man som förälder en säkerhetsexpert som ser varje tänkbar olycka långt innan de har möjlighet att inträffa i verkligheten. Den där brandfilten som man förr såg ner på kan nu vara en potentiell framtida vän. Säkerhetsbältet i bilen som det inte alltid var så noga med blir nu ett obligatoriskt moment, för alla passagerare, innan man ens överväger att sätta i startnyckeln. Irriterande för omgivningen? Ja, möjligtvis. Men själv bryr man sig inte längre. Säkerheten är numer ens bästa vän. Oavsett om det gäller detaljer i inredningen eller under resan. Från och med nu är det säkerheten som går före allt annat. Så hej då till det coola och stilmedvetna livet. Hej då.