Satsa på sovrummet

Sovrummet är kanske inte ett av de mest levande rummen i bostaden, eftersom att rum som kök och vardagsrum är platser där vi samlas för att umgås och trivas i varandras sällskap.

  • Satsa på en skön säng som är anpassad efter dig själv. Hos affärer som www.sleepo.se kan man både hitta smarta tillbehör till sovrummet som nya sängar i en mängd olika utföranden och varianter. När det gäller att sova gott är sängen en av de absolut viktigaste nycklarna.
  • Satsa på bra belysning för att kunna läsa och slappna av en stund med en bok innan det är dags att sova.
  • Lyft fram de funktioner som är viktigaste för dig. Kanske vill man också att sovrummet ska vara en plats där man ska kunna syssla med sina studier eller andra pappersarbeten. Är antalet sovrum som är viktigt, bör man se över vad det finns för andra lösningar.

Färger och känslor

I sovrummet kan man givetvis inreda i olika stilar, för att hitta en balans och en stil som passar en själv allra bäst. Men samtidigt finns det också andra saker som blir extra viktiga just i rummet där man ska sova.  Det är viktigt att man här känner sig lugn och verkligen kan slappna av. Mycket av lugnet beror på de färger som man använder sig av. De olika färgerna och nyanserna har olika påverkan på våra sinnen. Vad färgerna symboliserar är samtidigt olika i olika delar av världen, beroende på ens traditioner och kulturella historia. Blått är en vanlig färg att rekommendera för sovrum eftersom att den skapar en känsla av harmoni och lugn, även om grönt är färgen som sägs uttrycka just harmoni, hälsa och lugn ännu mer. Båda färgerna signalerar också en positivism.